Muszelki z sosem mięsno-warzywnym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • makaron muszelki - 200 gramów
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 200 gramów
  • Cukinia mała - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwki zielone - 100 gramów
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • oregano - 1 łyżeczka
  • pomidory w puszce - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 2 łyżki
  • woda - 2 litry
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Mięso mielone smaż na patelni z niewielką ilością oleju. Po 5 minutach dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smaż kolejne 5 minut.
  3. Dodaj oliwki oraz pomidory z puszki.
  4. Fix Knorr wymieszaj z 300ml zimnej wody.
  5. Wlej płyn na patelnię gotuj z pozostałymi składnikami aż sos lekko zgęstnieje.
  6. Dodaj odcedzony makaron, całość chwilę podduś, wymieszaj i podawaj posypane oregano.