| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę Ramy Smaż jak szef kuchni, podsmaż na niej drobno posiekaną ½ cebuli oraz 1 ząbek czosnku, następnie dodaj szpinak. Duś na mniejszym ogniu przez ok 5 minut. |
| Krok 3 |
| Przestudzony szpinak wymieszaj z serkiem typu Bieluch oraz z rozdrobnioną fetą. Do smaku dopraw gałką muszkatołową oraz świeżo mielonym pieprzem. |
| Krok 4 |
| Farszem szpinakowym nadziej muszle. |
| Krok 5 |
| Przygotuj sos pomidorowy: w rondelku rozgrzej 1 łyżeczkę Ramy Smaż jak szef kuchni, podsmaż na niej drobno posiekaną ½ cebuli oraz 1 ząbek czosnku, następnie dodaj passatę pomidorową, sos gotuj aż troszkę zgęstnieje. |
| Krok 6 |
| Następnie sos wlej do naczynia żaroodpornego i ułóż na nim nadziane szpinakiem muszle. Piecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut. |