|
Składniki | ||
olej | 2 łyżki | |
sól | 1 łyżeczka | |
mięso mielone z indyka | 0.5 kilogramów | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
pieprz kolorowy | 1 sztuka | |
makaron (duże muszle) | 150 gramów | |
garść świeżych liści szpinaku | 1 sztuka | |
garść tartego żółtego sera | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, często mieszając. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i szpinak. |
Krok 3 |
Makaron układamy w natłuszczonej żaroodpornej foremce. Faszerujemy mięsem i posypujemy żółtym serem. |
Krok 4 |
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 190 stopniach aż ser się rozpuści i zrumieni. |
Autor: blue_megi blue_megi |