Muszle z mięsem i szpinakiem

3


Średnie


45 min.


3 os.

Składniki
makaron (duże muszle)150 gramów
garść świeżych liści szpinaku1 sztuka
mięso mielone z indyka0.5 kilogramów
pieprz kolorowy1 sztuka
olej2 łyżki
sól1 łyżeczka
garść tartego żółtego sera1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, często mieszając.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i szpinak.
Krok 3
Makaron układamy w natłuszczonej żaroodpornej foremce. Faszerujemy mięsem i posypujemy żółtym serem.
Krok 4
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 190 stopniach aż ser się rozpuści i zrumieni.
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl