Muszle z mięsem i szpinakiem
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • makaron (duże muszle) - 150 gramów
  • garść świeżych liści szpinaku - 1 sztuka
  • mięso mielone z indyka - 0.5 kilogramów
  • pieprz kolorowy - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • sól - 1 łyżeczka
  • garść tartego żółtego sera - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, często mieszając.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i szpinak.
  3. Makaron układamy w natłuszczonej żaroodpornej foremce. Faszerujemy mięsem i posypujemy żółtym serem.
  4. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 190 stopniach aż ser się rozpuści i zrumieni.