Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj jajka na twardo. Pozwól dziecku umyć starannie wszystkie warzywa, a następnie przy pomocy plastikowego nożyka pokroić ogórka w półksiężyce, rzodkiewki w plasterki, a pomidorki na połówki.
|
Krok 2 |
Pozwól dziecku przygotować ozdoby do sałatki - niech za pomocą plastikowego nożyka pokroi jajka na połówki i zrobi po bokach nacięcie na uszy, które wykona z przeciętego na pół plasterka rzodkiewki.
|
Krok 3 |
Następnie przygotuj sos - wlej do miseczki oliwę, dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i wymieszaj przy pomocy trzepaczki. |
Krok 4 |
Do drugiej miski włóż wszystkie pokrojone warzywa i pozwól dziecku polewać je sosem. |
Krok 5 |
Następnie niech dziecko za pomocą plastikowego nożyka pokroi część szczypiorku, którym na końcu posypie sałatkę. Pozostałe łodyżki ze szczypiorku należy wcisnąć jako wąsy i ogon myszki, a oczy i nosek namalować ketchupem. |
Krok 6 |
Tak przyrządzone myszki ułóż na wierzchu sałaty. |