Nachos
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • czipsy tortilla - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • zielona papryka - 0.5 sztuk
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • mielona wołowina - 250 gramów
  • Chili z Indii Knorr - 1 łyżeczka
  • posiekany pęczek kolendry - 1 sztuka
  • sok z limonki - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • awokado - 1 sztuka
  • kwaśna śmietana - 2 łyżki
  • starty cheddar - 100 gramów
  • marynowane papryczki Jalapeno - 5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę oraz zieloną paprykę i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj czosnek, smaż chwilę. Dodaj mięso mielone, chilli w proszku i kumin. Smaż do momentu, gdy mięso będzie zrumienione.
  2. W dużej misce wymieszaj pomidory, dymkę, Jalapeno, kolendrę oraz sok z limonki. Przełóż do salaterki.
  3. Do kielicha blendera włóż chilli, awokado, sok z limonki, kwaśną śmietanę oraz majonez Hellmann's. Całość zmiksuj I przełóż do miseczki, w której będziesz docelowo podawać.
  4. Tortille przełóż na talerz. Wierzch pokryj przygotowanym mięsem a następnie posyp startym serem. Całość zapiecz ok. 2 minut.Danie udekoruj papryczkami Jalapeno.