Nachos z serem
  • 30 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • placki tortilli - 8 sztuk
  • mięso mielone - 250 gramów
  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 30 mililitrów
  • ser żółty tarty - 50 gramów
  • woda - 250 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Placki tortilli pokrój na trójkąty o bokach około 5 centymetrów. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez kilka minut, do momentu zrumienienia.
  2. Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę. W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż pokrojoną cebulę, a następnie dodaj mielone mięso i wymieszaj. Smaż kilka minut, a następnie zalej przygotowanym Fixem Knorr. Całość duś około 10 minut.
  3. W naczyniu żaroodporny lub na blasze wysyp upieczone nachos, na wierzch wyłóż mięso. Całość posyp obficie startym serem i ponownie wstaw do piekarnika – zapiecz kilka minut do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj z dipami różnego rodzaju według własnego uznania.