Nadzienie pomidorowo-pieczarkowe

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 1.5 łyżek
  • pieczarki - 500 gramów
  • pomidory - 750 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Cebule pokrój w kostkę. Posiekaj czosnek i pieczarki.
  2. Pomidory natnij, wypłucz wrzącą wodą i obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę.
  3. Rozgrzej olej w garnku, podsmaż cebulę na oleju na złocistobrązowy kolor.
  4. Dodaj czosnek, a następnie pomidory i duś 10 minut. Dopraw przyprawami.
  5. Na koniec dodaj plasterki surowych pieczarek (dojdą do miękkości podczas duszenia).