Nadziewane filety z kurczaka

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz
sól
parmezan100 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
masło2 łyżki
oliwa2 łyżki
sok z cytryny1 łyżka
Rosół z kury Knorr150 mililitrów
suszony tymianek0.5 łyżeczek
filet z piersi kurczaka 4 sztuki
figa2 sztuki
grzyby prawdziwki400 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść i pokrój prawdziwki oraz pokrój w kostkę cebulę. Całość razem podsmaż na maśle.
Krok 2
Dopraw parmezanem, solą pieprzem i tymiankiem.
Krok 3
Filety umyj, osuszyć i wykonać głębokie nacięcie, po czym natrzyj sokiem z cytryny, czosnkiem oraz solą i pieprzem.
Krok 4
Nadziej filety grzybami z cebulką, zepnij wykałaczkami.
Krok 5
Przygotuj bulion Knorr. Obsmaż na oliwie i podlej bulionem.
Krok 6
Obłóż reszta farszu i duś 15 minut. Udekoruj figami
Autor: MartaSPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl