| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| parmezan | 100 gramów | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| masło | 2 łyżki | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| sok z cytryny | 1 łyżka | |
| Rosół z kury Knorr | 150 mililitrów | |
| suszony tymianek | 0.5 łyżeczek | |
| filet z piersi kurczaka | 4 sztuki | |
| figa | 2 sztuki | |
| grzyby prawdziwki | 400 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść i pokrój prawdziwki oraz pokrój w kostkę cebulę. Całość razem podsmaż na maśle. |
| Krok 2 |
| Dopraw parmezanem, solą pieprzem i tymiankiem. |
| Krok 3 |
| Filety umyj, osuszyć i wykonać głębokie nacięcie, po czym natrzyj sokiem z cytryny, czosnkiem oraz solą i pieprzem. |
| Krok 4 |
| Nadziej filety grzybami z cebulką, zepnij wykałaczkami. |
| Krok 5 |
| Przygotuj bulion Knorr. Obsmaż na oliwie i podlej bulionem. |
| Krok 6 |
| Obłóż reszta farszu i duś 15 minut. Udekoruj figami |
| Autor: MartaS |