|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
pieprz | ||
sól | ||
parmezan | 100 gramów | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
masło | 2 łyżki | |
oliwa | 2 łyżki | |
sok z cytryny | 1 łyżka | |
Rosół z kury Knorr | 150 mililitrów | |
suszony tymianek | 0.5 łyżeczek | |
filet z piersi kurczaka | 4 sztuki | |
figa | 2 sztuki | |
grzyby prawdziwki | 400 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść i pokrój prawdziwki oraz pokrój w kostkę cebulę. Całość razem podsmaż na maśle. |
Krok 2 |
Dopraw parmezanem, solą pieprzem i tymiankiem. |
Krok 3 |
Filety umyj, osuszyć i wykonać głębokie nacięcie, po czym natrzyj sokiem z cytryny, czosnkiem oraz solą i pieprzem. |
Krok 4 |
Nadziej filety grzybami z cebulką, zepnij wykałaczkami. |
Krok 5 |
Przygotuj bulion Knorr. Obsmaż na oliwie i podlej bulionem. |
Krok 6 |
Obłóż reszta farszu i duś 15 minut. Udekoruj figami |
Autor: MartaS |