| |||||||||
| Składniki | ||
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
| duże jabłka | 8 sztuk | |
| mięso mielone drobiowe | 30 dekagramów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| ser gouda | 10 dekagramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| śmietana kremówka | 2 łyżki | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| sok z cytryny | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z jabłek zetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne, wydrąż miąższ zostawiając 1 centymetrową ściankę i razem z wierzchem drobno pokrój. |
| Krok 2 |
| Wewnątrz skrop jabłka sokiem z cytryny. |
| Krok 3 |
| Cebulę i natkę drobno pokrój, pomieszaj z mięsem, pokrojonymi jabłkami, jajkiem i kremówką. Dodaj majeranek, dopraw przyprawą Knorr. |
| Krok 4 |
| Ser pokrój w małą kostkę. Wsyp do farszu i pomieszaj. |
| Krok 5 |
| Jabłka napełnij farszem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut. |
| Autor: przepisy.pl |