|
Składniki | ||
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
duże jabłka | 8 sztuk | |
mięso mielone drobiowe | 30 dekagramów | |
jajko | 1 sztuka | |
ser gouda | 10 dekagramów | |
cebula | 1 sztuka | |
śmietana kremówka | 2 łyżki | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
majeranek | 1 łyżka | |
sok z cytryny | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z jabłek zetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne, wydrąż miąższ zostawiając 1 centymetrową ściankę i razem z wierzchem drobno pokrój. |
Krok 2 |
Wewnątrz skrop jabłka sokiem z cytryny. |
Krok 3 |
Cebulę i natkę drobno pokrój, pomieszaj z mięsem, pokrojonymi jabłkami, jajkiem i kremówką. Dodaj majeranek, dopraw przyprawą Knorr. |
Krok 4 |
Ser pokrój w małą kostkę. Wsyp do farszu i pomieszaj. |
Krok 5 |
Jabłka napełnij farszem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut. |
Autor: przepisy.pl |