Nadziewane jabłka

31


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
duże jabłka8 sztuk
mięso mielone drobiowe30 dekagramów
jajko1 sztuka
ser gouda10 dekagramów
cebula1 sztuka
śmietana kremówka2 łyżki
natka pietruszki1 pęczek
majeranek1 łyżka
sok z cytryny1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Z jabłek zetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne, wydrąż miąższ zostawiając 1 centymetrową ściankę i razem z wierzchem drobno pokrój.
Krok 2
Wewnątrz skrop jabłka sokiem z cytryny.
Krok 3
Cebulę i natkę drobno pokrój, pomieszaj z mięsem, pokrojonymi jabłkami, jajkiem i kremówką. Dodaj majeranek, dopraw przyprawą Knorr.
Krok 4
Ser pokrój w małą kostkę. Wsyp do farszu i pomieszaj.
Krok 5
Jabłka napełnij farszem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl