| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagnieć mąkę z serkiem, kostką masła, szczyptą soli, 1 żółtkiem i sokiem z cytryny. Odstaw ciasto w chłodne miejsce. |
| Krok 2 |
| Boczek zmiel, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pozostałe masło utrzyj. Mieszając stopniowo dodawaj zmielony boczek. |
| Krok 3 |
| Odłóż trochę startego sera i płatków migdałowych do posypania, a resztę dodaj do ucieranej masy. |
| Krok 4 |
| Rozwałkuj ciasto i potnij na duże prostokąty. |
| Krok 5 |
| Nałóż farsz i sklejaj na pół. Posmaruj żółtkiem oraz posyp serem i płatkami migdałów. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Krok 6 |
| Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski. |