Nadziewane paluchy - VIDEO

96


Średnie


60 min.


8 os.

Składniki
wędzony boczek25 dekagramów
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
ser żółty20 dekagramów
serek homogenizowany25 dekagramów
masło3 łyżki
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
mąka3 szklanki
sok z cytryny1 łyżka
żółtka2 sztuki
migdały w płatkach10 dekagramów
sól1 szczypta
kostka masła1 sztuka
woda2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zagnieć mąkę z serkiem, kostką masła, szczyptą soli, 1 żółtkiem i sokiem z cytryny. Odstaw ciasto w chłodne miejsce.
Krok 2
Boczek zmiel, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pozostałe masło utrzyj. Mieszając stopniowo dodawaj zmielony boczek.
Krok 3
Odłóż trochę startego sera i płatków migdałowych do posypania, a resztę dodaj do ucieranej masy.
Krok 4
Rozwałkuj ciasto i potnij na duże prostokąty.
Krok 5
Nałóż farsz i sklejaj na pół. Posmaruj żółtkiem oraz posyp serem i płatkami migdałów. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl