Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagnieć mąkę z serkiem, kostką masła, szczyptą soli, 1 żółtkiem i sokiem z cytryny. Odstaw ciasto w chłodne miejsce. |
Krok 2 |
Boczek zmiel, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pozostałe masło utrzyj. Mieszając stopniowo dodawaj zmielony boczek. |
Krok 3 |
Odłóż trochę startego sera i płatków migdałowych do posypania, a resztę dodaj do ucieranej masy. |
Krok 4 |
Rozwałkuj ciasto i potnij na duże prostokąty. |
Krok 5 |
Nałóż farsz i sklejaj na pół. Posmaruj żółtkiem oraz posyp serem i płatkami migdałów. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni. |
Krok 6 |
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski. |