Nadziewane roladki wołowe

5


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
cebule4 sztuki
ząbki czosnku2 sztuki
ogórki konserwowe8 sztuk
Rosół wołowy Knorr2 sztuki
olej z pestek winogron2 łyżki
mięso wołowe np. zrazówki1 kilogram
Przygotowanie
Krok 1
Umyj mięso, pokrój w plastry i cienko rozbij.
Krok 2
Pokrój ogórki w ćwiartki, a cebule w plastry. Ułóż na każdym plastrze mięsa ćwiartkę ogórka i 2 plastry cebuli, następnie zawiń w rulon.
Krok 3
Zgnieć ząbki czosnku w łupinach i wrzuć na zimny olej. Zdejmij czosnek, kiedy olej się rozgrzeje. Następnie ciasno ułóż roladki i obsmaż je z każdej strony.
Krok 4
Wrzuć kostki Rosołu wołowego Knorr i duś około 1,5 godziny (do momentu, gdy mięso będzie miękkie).
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl