Nadziewane roladki wołowe
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • mięso wołowe np. zrazówki - 1 kilogram
  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • cebule - 4 sztuki
  • ogórki konserwowe - 8 sztuk
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • olej z pestek winogron - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Umyj mięso, pokrój w plastry i cienko rozbij.
  2. Pokrój ogórki w ćwiartki, a cebule w plastry. Ułóż na każdym plastrze mięsa ćwiartkę ogórka i 2 plastry cebuli, następnie zawiń w rulon.
  3. Zgnieć ząbki czosnku w łupinach i wrzuć na zimny olej. Zdejmij czosnek, kiedy olej się rozgrzeje. Następnie ciasno ułóż roladki i obsmaż je z każdej strony.
  4. Wrzuć kostki Rosołu wołowego Knorr i duś około 1,5 godziny (do momentu, gdy mięso będzie miękkie).