|
Składniki | ||
cebule | 4 sztuki | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
ogórki konserwowe | 8 sztuk | |
Rosół wołowy Knorr | 2 sztuki | |
olej z pestek winogron | 2 łyżki | |
mięso wołowe np. zrazówki | 1 kilogram |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj mięso, pokrój w plastry i cienko rozbij. |
Krok 2 |
Pokrój ogórki w ćwiartki, a cebule w plastry. Ułóż na każdym plastrze mięsa ćwiartkę ogórka i 2 plastry cebuli, następnie zawiń w rulon. |
Krok 3 |
Zgnieć ząbki czosnku w łupinach i wrzuć na zimny olej. Zdejmij czosnek, kiedy olej się rozgrzeje. Następnie ciasno ułóż roladki i obsmaż je z każdej strony. |
Krok 4 |
Wrzuć kostki Rosołu wołowego Knorr i duś około 1,5 godziny (do momentu, gdy mięso będzie miękkie). |
Autor: przepisy.pl |