Dodaj do ksiązki kucharskiej Nadziewany boczek

Nadziewany boczek

Drukuj Pobierz PDF
minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Nadziewany boczek - składniki:

  • boczek surowy - 2 kilogramy
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka - 2 łyżeczki
  • bulion mięsny - 1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • musztarda - 2 łyżeczki
  • jajko - 2 sztuki
  • Szynka bez kości - 200 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • olej

Nadziewany boczek - Sposób przygotowania:

  1. Boczek rozkrój tak aby powstał płat.
  2. Szynkę pokrój w drobną kostkę, pomieszaj z mięsem mielonym, jajkami, posiekaną natką pietruszki, musztardą i przecierem pomidorowym. Dopraw.
  3. Gotowy farsz nałóż na boczek i zszyj go nicią kuchenną.
  4. W naczyniu żaroodpornym zagotuj bulion, włóż do niego boczek skórą do dna naczynia, gotuj 15 minut, obróć boczek Natnij nożem w paski lub kratkę, posmaruj olejem, posól.
  5. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 90 minut, polewając sosem z pieczenia.. Upieczony boczek wyjmij, a sos zagęść mąką.
Dodaj do książki kucharskiej

NADZIEWANY BOCZEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Boczek rozkrój tak aby powstał płat.

2

Szynkę pokrój w drobną kostkę, pomieszaj z mięsem mielonym, jajkami, posiekaną natką pietruszki, musztardą i przecierem pomidorowym. Dopraw.

3

Gotowy farsz nałóż na boczek i zszyj go nicią kuchenną.

4

W naczyniu żaroodpornym zagotuj bulion, włóż do niego boczek skórą do dna naczynia, gotuj 15 minut, obróć boczek Natnij nożem w paski lub kratkę, posmaruj olejem, posól.

5

Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 90 minut, polewając sosem z pieczenia.. Upieczony boczek wyjmij, a sos zagęść mąką.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Madrycki gulasz z ciecierzycą, przepis na domowe zapiekanki, Zupa jarzynowa, Tłusty czwartek, ryż na patelni, ryz smazony z warzywami przepis, Polędwiczki Wieprzowe z warzywami, Przepis z salatka piersi z kurczaka, Gulaszowa z wołowiną, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , sajgonki z grzybami mu i mięsem mielonym, Ziemniaczane grzanki, Rosół, sos z piersi z kurczaka, Zupa z dyni, Przepis z cukinia kapusta, Wyśmienite szaszłyki z ananasem, Łosoś, obiad z piersią kurczaka, Barszcz biały chrzanowy , Risotto z kurczakiem i warzywami, Sos beszamelowy , Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, kasz kuskus, Węgierska zupa rybna, Golonka, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, Zupa cebulowa, Przepis z zapiekanka z mięsa z warzywami, Zupa kalafiorowa, Zapiekanka rybaka, Przepis z bułki, Makaron ze śmietaną i cukrem, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z ryż do, Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, Gulasz a la meksyk, Piure zienmiaczano-marchewkowe, Pasta grzybowa z czosnkiem, Sałatki z kurczakiem, Zapiekanka rodzinna, Witaminowa surówka z kapusty, Zupa pomidorowa, Przepis z rosol polski, Pierś z kurczaka pieczona, zapiekanka ziemniaki pieczarki, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, zupa z grzybami suszonymi, Szlachetny żurek z chrzanem i kminkiem , Zupa grzybowa, Musaka, Smażony karp po polsku, Ryba po grecku, Barszcz biały w chlebie , Naleśniki, Tradycyjne kotlety mielone , Zapiekanka a’la lasagne , łopatka z piekarnika, sos ciemny do ziemniaków, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Sałatki z makaronem, Indyk faszerowany papryką, Przepis z ziemniaki mięso mielone, mięso wieprzowe