PRZEPISY.PL

Nadziewany boczek

  • 0
  • 8
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • olej
  • jajko2 szt
  • mąka2 łyżeczki
  • sól i pieprz do smaku
  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • musztarda2 łyżeczki
  • mięso mielone500 gr
  • bulion mięsny1 szklanka
  • Szynka bez kości200 gr
    • Krok 1

      Boczek rozkrój tak aby powstał płat.
    • Krok 2

      Szynkę pokrój w drobną kostkę, pomieszaj z mięsem mielonym, jajkami, posiekaną natką pietruszki, musztardą i przecierem pomidorowym. Dopraw.
    • Krok 3

      Gotowy farsz nałóż na boczek i zszyj go nicią kuchenną.
    • Krok 4

      W naczyniu żaroodpornym zagotuj bulion, włóż do niego boczek skórą do dna naczynia, gotuj 15 minut, obróć boczek Natnij nożem w paski lub kratkę, posmaruj olejem, posól.
    • Krok 5

      Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 90 minut, polewając sosem z pieczenia.. Upieczony boczek wyjmij, a sos zagęść mąką.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    319
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    29
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    14
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    40
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe