|
Składniki | ||
dynia | 1 kilogram | |
masło | 2 łyżki | |
cebula | 1 sztuka | |
słodka śmietanka | 125 mililitrów | |
tarta gałka muszkatołowa | 0.5 łyżeczek | |
grzanki | 1 szklanka | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. |
Krok 2 |
Dodać obraną i pokrojoną w małą kostkę dynię. Przesmażyć razem z cebulą kilka minut. |
Krok 3 |
Z Bulionu na włoszczyźnie Knorr i litra wody przygotować wywar. Dodać do niego dynię z cebulą i gotować ok. 30 minut. |
Krok 4 |
Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i zblendować. |
Krok 5 |
Zabielić śmietanką. Podawać z grzankami. |
Autor: blue_megi blue_megi |