Najprostsza zupa dyniowa

3


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
dynia1 kilogram
masło2 łyżki
cebula1 sztuka
słodka śmietanka125 mililitrów
tarta gałka muszkatołowa0.5 łyżeczek
grzanki1 szklanka
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle.
Krok 2
Dodać obraną i pokrojoną w małą kostkę dynię. Przesmażyć razem z cebulą kilka minut.
Krok 3
Z Bulionu na włoszczyźnie Knorr i litra wody przygotować wywar. Dodać do niego dynię z cebulą i gotować ok. 30 minut.
Krok 4
Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i zblendować.
Krok 5
Zabielić śmietanką. Podawać z grzankami.
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl