Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż na rozgrzanym oleju przez około 8 minut, aż będzie rumiane. |
Krok 2 |
Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę.
|
Krok 3 |
Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni.
|
Krok 4 |
Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów.
|
Krok 5 |
Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
|