Naleśniki à la buritos
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wołowe - 300 gramów
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • czerwona fasola z puszki - 1 opakowanie
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • żółty ser - 120 gramów
  • olej - 20 mililitrów
  • ciasto na naleśniki
  • woda lub mleko - 250 mililitrów
  • mąka - 150 gramów
  • jajko - 2 sztuki
  • olej - 20 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż na rozgrzanym oleju przez około 8 minut, aż będzie rumiane.
  2. Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę.
  3. Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni.
  4. Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów.
  5. Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.