Naleśniki à la buritos

323


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wołowe300 gramów
pomidory z puszki400 gramów
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
czerwona fasola z puszki1 opakowanie
kukurydza z puszki1 opakowanie
żółty ser120 gramów
olej20 mililitrów
Ciasto na naleśniki:
woda lub mleko250 mililitrów
mąka150 gramów
jajko2 sztuki
olej20 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż na rozgrzanym oleju przez około 8 minut, aż będzie rumiane.
Krok 2
Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę.
Krok 3
Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni.
Krok 4
Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów.
Krok 5
Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl