Naleśniki à la kebab
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

    ciasto
  • mleko - 1 szklanka
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 1.5 szklanek
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 30 mililitrów
  • tłuszcz do smażenia
  • farsz
  • piersi z kurczaka - 400 gramów
  • Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 2 sztuki
  • ser żółty - 200 gramów
  • jogurt naturalny lub majonez - 100 gramów
  • olej roślinny - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.
  2. Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.
  3. Usmaż naleśniki.
  4. Piersi z kurczaka pokrój w paski. Fix Knorr wymieszaj z olejem, natrzyj nim mięso i obsmaż je na patelni.
  5. Cebulę pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż przez chwilę. Całość wystudź i wymieszaj z tartym serem.
  6. Farsz zawiń w naleśniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.