Naleśniki à la kebab

52


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
Ciasto:
mleko1 szklanka
jajka2 sztuki
mąka1.5 szklanek
sól1 szczypta
olej30 mililitrów
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
Farsz:
piersi z kurczaka400 gramów
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr2 łyżki
cebula2 sztuki
ser żółty200 gramów
jogurt naturalny lub majonez100 gramów
olej roślinny3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.
Krok 2
Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.
Krok 3
Usmaż naleśniki.
Krok 4
Piersi z kurczaka pokrój w paski. Fix Knorr wymieszaj z olejem, natrzyj nim mięso i obsmaż je na patelni.
Krok 5
Cebulę pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż przez chwilę. Całość wystudź i wymieszaj z tartym serem.
Krok 6
Farsz zawiń w naleśniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl