Naleśniki a’la pizza - VIDEO
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

    ciasto:
  • mąka pszenna - 300 gramów
  • mleko - 300 mililitrów
  • jajko - 4 sztuki
  • pozostałe:
  • oliwa - 4 łyżki
  • pieczarki - 300 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr - 0.5 opakowań
  • pomidor - 4 sztuki
  • szpinak - 200 gramów
  • ser mozzarella - 100 gramów
  • bazylia - 1 pęczek
  • rukola - 1 garść
  • orzechy - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania ciasta. Jaja połącz z mlekiem i mąką. Mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek.
  2. Pieczarki i pomidory pokrój na plasterki, czosnek posiekaj, szpinak umyj i osusz. Podsmaż czosnek i pieczarki na patelni na rozgrzanej oliwie.
  3. Dodaj szpinak, przyprawę Knorr i smaż jeszcze kilka minut.
  4. Teraz wlej na patelnię ciasto. Na wierzchu ułóż plasterki pomidorów.
  5. Posyp startym serem i smaż ok. 6-8 minut, aż ciasto będzie gotowe. Przełóż na talerz, posyp listkami bazylii oraz rukoli i orzechami. Od razu podawaj.