Naleśniki a’la pizza - VIDEO

19


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
Ciasto::
mąka pszenna300 gramów
mleko300 mililitrów
jajko4 sztuki
Pozostałe::
oliwa4 łyżki
pieczarki300 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr0.5 opakowań
pomidor4 sztuki
szpinak200 gramów
ser mozzarella100 gramów
bazylia1 pęczek
rukola1 garść
orzechy100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Zacznij od przygotowania ciasta. Jaja połącz z mlekiem i mąką. Mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek.
Krok 2
Pieczarki i pomidory pokrój na plasterki, czosnek posiekaj, szpinak umyj i osusz. Podsmaż czosnek i pieczarki na patelni na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj szpinak, przyprawę Knorr i smaż jeszcze kilka minut.
Krok 4
Teraz wlej na patelnię ciasto. Na wierzchu ułóż plasterki pomidorów.
Krok 5
Posyp startym serem i smaż ok. 6-8 minut, aż ciasto będzie gotowe. Przełóż na talerz, posyp listkami bazylii oraz rukoli i orzechami. Od razu podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl