Naleśniki Bambino

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 kostki masła
  • 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
  • olej do smażenia
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 3 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 1/2 litra lodów waniliowych Algida pokrojonych w plastry o grubości 1 cm

Sposób przygotowania:

  1. Cała rzecz w tym, że w środku każdego naleśnika jest gorąca czekolada i zimne lody. Lody sprawiają, że czekolada zamienia się w twardą chrupiącą skorupkę, ale ten efekt utrzymuje się tylko przez chwilę, a potem wszystko zaczyna płynąć. Dlatego NALEŚNIKI BAMBINO trzeba jeść natychmiast po przygotowaniu. Ale dzieci na pewno nie trzeba do tego namawiać!