Naleśniki z budyniem i bananem

Składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 0.5 szklanek
  • woda - 1 szklanka
  • sól - 1 szczypta
  • cukier - 1 łyżeczka
  • olej - 1 łyżeczka
  • opakowanie budyniu (najlepiej śmietankowego) - 1 opakowanie
  • banany - 2 sztuki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Przygotować ciasto naleśnikowe żeby było o konsystencji śmietany.
  2. Przygotować budyń trochę gęstszy - dodać troszkę mniej mleka niż w przepisie.
  3. Banany pokroić w cienkie plastry.
  4. Na naleśniki nałożyć przygotowany budyń i pokrojone banany. Zawinąć w pół.
  5. Posypać cukrem pudrem lub polać sosem tiramisu podawać na ciepło.