Naleśniki razowe z pieczarkami, szpinakiem i żółtym serem
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mąka razowa - 0.5 szklanek
  • mąka pszenna - 0.5 szklanek
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
  • jajka - 2 sztuki
  • woda mineralna - 0.5 szklanek
  • mleko - 0.5 szklanek
  • sól - 1 szczypta
  • pieczarki - 200 gramów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
  • świeży szpinak - 1 garść
  • pomidory suszone - 5 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • żółty ser - 50 gramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • kiełki słonecznika - 2 garść
  • pomidorki koktajlowe - 10 sztuk
  • czarny sezam - 0.5 łyżeczek
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto na naleśniki: w naczyniu połącz mąkę, wodę, mleko, jajka oraz sól i zmiksuj. Gotowe ciasto nalewaj na rozgrzaną patelnię z Ramą i smaż z obu stron na złoty kolor.
  2. Pieczarki pokrój w cienkie pół plastry, cebulę w drobną kostkę, pomidory suszone i umyty szpinak w cienkie paski a ser zetrzyj na tarce.
  3. Na rozgrzanej patelni z Ramą zeszklij cebulę, dodaj pomidory a następnie pieczarki – smaż 3-4 minuty. Na koniec dodaj szpinak i wymieszaj. Farsz dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem. Farsz wystudź i wymieszaj z serem.
  4. Gotowy farsz nałóż na usmażone naleśniki i zawiń w kopertę – boki naleśnika zawiń na 2-3 cm do środka a następnie zroluj, jak tradycyjne naleśniki.
  5. Tak przygotowane naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z Ramą. W miseczce połącz kiełki słonecznika oraz pomidorki pokrojone na ćwiartki – dodaj sezam, oliwę i wymieszaj. Naleśniki podawaj z sałatką.