Naleśniki razowe z pieczarkami, szpinakiem i żółtym serem

107


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
mąka razowa0.5 szklanek
mąka pszenna0.5 szklanek
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
jajka2 sztuki
woda mineralna0.5 szklanek
mleko0.5 szklanek
sól1 szczypta
Farsz:
pieczarki200 gramów
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
świeży szpinak1 garść
pomidory suszone5 sztuk
cebula1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
żółty ser50 gramów
pieprz czarny mielony1 szczypta
kiełki słonecznika2 garść
pomidorki koktajlowe10 sztuk
czarny sezam0.5 łyżeczek
oliwa z oliwek1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki: w naczyniu połącz mąkę, wodę, mleko, jajka oraz sól i zmiksuj. Gotowe ciasto nalewaj na rozgrzaną patelnię z Ramą i smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 2
Pieczarki pokrój w cienkie pół plastry, cebulę w drobną kostkę, pomidory suszone i umyty szpinak w cienkie paski a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni z Ramą zeszklij cebulę, dodaj pomidory a następnie pieczarki – smaż 3-4 minuty. Na koniec dodaj szpinak i wymieszaj. Farsz dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem. Farsz wystudź i wymieszaj z serem.
Krok 4
Gotowy farsz nałóż na usmażone naleśniki i zawiń w kopertę – boki naleśnika zawiń na 2-3 cm do środka a następnie zroluj, jak tradycyjne naleśniki.
Krok 5
Tak przygotowane naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z Ramą. W miseczce połącz kiełki słonecznika oraz pomidorki pokrojone na ćwiartki – dodaj sezam, oliwę i wymieszaj. Naleśniki podawaj z sałatką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl