Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj ciasto na naleśniki: w naczyniu połącz mąkę, wodę, mleko, jajka oraz sól i zmiksuj. Gotowe ciasto nalewaj na rozgrzaną patelnię z Ramą i smaż z obu stron na złoty kolor. |
Krok 2 |
Pieczarki pokrój w cienkie pół plastry, cebulę w drobną kostkę, pomidory suszone i umyty szpinak w cienkie paski a ser zetrzyj na tarce. |
Krok 3 |
Na rozgrzanej patelni z Ramą zeszklij cebulę, dodaj pomidory a następnie pieczarki – smaż 3-4 minuty. Na koniec dodaj szpinak i wymieszaj. Farsz dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem. Farsz wystudź i wymieszaj z serem. |
Krok 4 |
Gotowy farsz nałóż na usmażone naleśniki i zawiń w kopertę – boki naleśnika zawiń na 2-3 cm do środka a następnie zroluj, jak tradycyjne naleśniki. |
Krok 5 |
Tak przygotowane naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z Ramą. W miseczce połącz kiełki słonecznika oraz pomidorki pokrojone na ćwiartki – dodaj sezam, oliwę i wymieszaj. Naleśniki podawaj z sałatką. |