|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
budyń śmietankowy | 1 opakowanie | |
mleko | 1 szklanka | |
mąka | 1 szklanka | |
jajko | 2 sztuki | |
sól | 1 szczypta | |
Nadzienie: | ||
biały ser | 250 gramów | |
słodka śmietana | 100 mililitrów | |
cukier | 2 łyżki | |
Sos: | ||
truskawki | 500 gramów | |
cukier puder | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Sos: zmiksować truskawki z cukrem pudrem. Truskawki można zastąpić innymi owocami (np. jagodami). |
Krok 2 |
Farsz: Ser ze śmietaną i cukrem zmiksować (do farszu można dodać kilka truskawek ). |
Krok 3 |
Naleśniki usmażyć, posmarować serem, złożyć na 4, można ponownie podgrzać i polać sosem. |
Krok 4 |
Ciasto: mleko, mąkę, jajka, sól, budyń zmiksować. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |