Naleśniki truskawkowe
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • brak °C

Składniki:

    ciasto
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • mleko - 1 szklanka
  • mąka - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • nadzienie
  • biały ser - 250 gramów
  • słodka śmietana - 100 mililitrów
  • cukier - 2 łyżki
  • sos
  • truskawki - 500 gramów
  • cukier puder - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Sos: zmiksować truskawki z cukrem pudrem. Truskawki można zastąpić innymi owocami (np. jagodami).
  2. Farsz: Ser ze śmietaną i cukrem zmiksować (do farszu można dodać kilka truskawek ).
  3. Naleśniki usmażyć, posmarować serem, złożyć na 4, można ponownie podgrzać i polać sosem.
  4. Ciasto: mleko, mąkę, jajka, sól, budyń zmiksować.