| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| budyń śmietankowy | 1 opakowanie | |
| mleko | 1 szklanka | |
| mąka | 1 szklanka | |
| jajko | 2 sztuki | |
| sól | 1 szczypta | |
| Nadzienie: | ||
| biały ser | 250 gramów | |
| słodka śmietana | 100 mililitrów | |
| cukier | 2 łyżki | |
| Sos: | ||
| truskawki | 500 gramów | |
| cukier puder | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Sos: zmiksować truskawki z cukrem pudrem. Truskawki można zastąpić innymi owocami (np. jagodami). |
| Krok 2 |
| Farsz: Ser ze śmietaną i cukrem zmiksować (do farszu można dodać kilka truskawek ). |
| Krok 3 |
| Naleśniki usmażyć, posmarować serem, złożyć na 4, można ponownie podgrzać i polać sosem. |
| Krok 4 |
| Ciasto: mleko, mąkę, jajka, sól, budyń zmiksować. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |