Naleśniki z cukinią

17


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
Ciasto:
mąka25 dekagramów
mleko1 szklanka
jajka2 sztuki
woda1 szklanka
tłuszcz do smażenia
Farsz:
żółta papryka1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
mała cukinia1 sztuka
pieprz
masło1 łyżka
woda-wrzątek1 szklanka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Zmiksuj mąkę, mleko, wodę, jajka i sól na jednolite, dosyć gęste ciasto. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Wylewaj ciasto cienką warstwą na rozgrzaną patelnię i smaż na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, na rumiany kolor. Trzymaj naleśniki w cieple.
Krok 3
Pokrój warzywa w drobną kostkę.
Krok 4
Przygotuj bulion- rozpuść kostkę rosołową w szklance wrzącej wody.
Krok 5
Wlej wywar na patelnię, dodaj warzywa i dopraw pieprzem. Duś warzywa do odparowania wody. Pod koniec dodaj masło lub margarynę.
Krok 6
Układaj warzywa na naleśnikach i zwijaj w ruloniki. Podawaj na ciepło. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl