Przygotowanie |
Krok 1 |
Zmiksuj mąkę, mleko, wodę, jajka i sól na jednolite, dosyć gęste ciasto. Odstaw na 30 minut. |
Krok 2 |
Wylewaj ciasto cienką warstwą na rozgrzaną patelnię i smaż na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, na rumiany kolor. Trzymaj naleśniki w cieple. |
Krok 3 |
Pokrój warzywa w drobną kostkę. |
Krok 4 |
Przygotuj bulion- rozpuść kostkę rosołową w szklance wrzącej wody. |
Krok 5 |
Wlej wywar na patelnię, dodaj warzywa i dopraw pieprzem. Duś warzywa do odparowania wody. Pod koniec dodaj masło lub margarynę. |
Krok 6 |
Układaj warzywa na naleśnikach i zwijaj w ruloniki. Podawaj na ciepło. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne). |