Przygotowanie |
Krok 1 |
W misce wymieszaj mikserem mąkę, wodę, mleko, jajka i szczyptę soli. |
Krok 2 |
Kasię rozpuść w rondelku i przestudź. Wlej do ciasta naleśnikowego i ponownie wymieszaj mikserem. |
Krok 3 |
Na rozgrzaną patelnię wlewaj cienką warstwę ciasta. Gdy naleśnik z jednej strony się upiecze przełóż go na drugą stronę i dopiecz. |
Krok 4 |
Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój w kostkę. W garnuszku zagotuj syrop z cukru i 1/4 szklanki wody. Do syropu wsyp jabłka i lekko je upraż. |
Krok 5 |
Do masy jabłkowej dodaj cynamon i rodzynki. Zagotuj. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 1/4 szklanki zimnej wody i wlej do masy jabłkowej mieszając aż masa zgęstnieje. |
Krok 6 |
Na każdy naleśnik połóż łyżkę masy jabłkowej, rozsmaruj i zwiń w rulonik lub złóż w chusteczkę.
|