Naleśniki z jajkami i pieczarkami
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • naleśniki - 12 sztuk
  • pieczarki - 1 kilogram
  • jajka ugotowane na twardo - 10 sztuk
  • jajka surowe - 2 sztuki
  • szczypiorek - 2 pęczki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 100 mililitrów
  • jajka do panierowania - 2 sztuki
  • bułka tarta - 1 szklanka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki i smażymy na kilku łyżkach oleju razem z drobno posiekaną cebulą i przyprawą Delikat do chwili, aż woda z pieczarek całkowicie odparuje.
  2. Do pieczarek dodajemy drobno posiekane jajka, surowe jajka, posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku.
  3. Farsz zawijamy w naleśniki, panierujemy je w jajku i bułce i smażymy na złoto na oleju.