Naleśniki z jarskim farszem

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • pomidor - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • pieczarki - 200 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • mleko - 250 mililitrów
  • jajka - 2 sztuki
  • ser żółty - 50 gramów
  • mąka - 250 gramów
  • ciasto:
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • kukurydza - 0.5 opakowań
  • farsz:
  • ogórek kiszony - 1 sztuka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Mleko, jajka, mąkę, wodę i łyżeczkę oleju zmiksuj.
  2. Na rozgrzanym tłuszczu upiecz naleśniki.
  3. Oczyszczone pieczarki pokrój na małe kawałki, podsmażyć na rozgrzanym oleju i wystudź.
  4. Ogórka pokrój na plastry, pomidora w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Składniki dodaj do pieczarek.
  5. Kukurydzę odsącz i dorzuć do warzyw. Przypraw solą i pieprzem, natką i wymieszaj.
  6. Gotowym farszem posmaruj naleśniki, zawinąć formując pakieciki. Podawaj z sosem czosnkowym.