Naleśniki z jarskim farszem

0


Średnie


45 min.


5 os.

Składniki
cebula1 sztuka
olej2 łyżki
pomidor1 sztuka
pieprz1 szczypta
pieczarki200 gramów
sól1 szczypta
mleko250 mililitrów
jajka2 sztuki
ser żółty50 gramów
mąka250 gramów
ciasto:
natka pietruszki2 łyżki
czosnek ząbki 1 sztuka
kukurydza0.5 opakowań
farsz:
ogórek kiszony1 sztuka
woda mineralna gazowana 1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Mleko, jajka, mąkę, wodę i łyżeczkę oleju zmiksuj.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu upiecz naleśniki.
Krok 3
Oczyszczone pieczarki pokrój na małe kawałki, podsmażyć na rozgrzanym oleju i wystudź.
Krok 4
Ogórka pokrój na plastry, pomidora w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Składniki dodaj do pieczarek.
Krok 5
Kukurydzę odsącz i dorzuć do warzyw. Przypraw solą i pieprzem, natką i wymieszaj.
Krok 6
Gotowym farszem posmaruj naleśniki, zawinąć formując pakieciki. Podawaj z sosem czosnkowym.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl