Naleśniki z kozim serem i szpinakiem

43


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mleko300 mililitrów
jajko1 sztuka
mąka100 gramów
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak6 łyżek
sól do smaku
mrożony szpinak400 gramów
Rosół z kury Knorr0.5 sztuk
szalotka2 sztuki
ząbki czosnku2 sztuki
miękki ser kozi100 gramów
suszone pomidory100 gramów
orzechy piniowe3 łyżki
ostra papryka chilli1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę rozmieszaj z mlekiem, jajkiem i szczyptą soli. Na rozgrzanej patelni na części Ramy usmaż cienkie naleśniki. Po usmażeniu na Ramie naleśniki będą rumiane, a dodatkowo nadasz im maślany smak.
Krok 2
Na drugiej patelni przygotuj farsz. W tym celu na pozostałej Ramie podsmaż pokrojoną w drobną kosteczkę szalotkę, posiekany czosnek oraz równie drobno pokrojoną papryczkę chilli.
Krok 3
Dodaj szpinak oraz pokrojone w paseczki suszone pomidory, całość dopraw do smaku kostką rosołową oraz gałką muszkatołową.
Krok 4
Tak przygotowany farsz wymieszaj z kozim serem i orzeszkami pinii, a następnie zawiń w naleśniki.
Krok 5
Gotowe naleśniki obsmaż na rozgrzanej Ramie, smaż tak długo, aż ciasto zrobi się rumiane. Podawaj z łyżką jogurtu greckiego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl