Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę rozmieszaj z mlekiem, jajkiem i szczyptą soli. Na rozgrzanej patelni na części Ramy usmaż cienkie naleśniki. Po usmażeniu na Ramie naleśniki będą rumiane, a dodatkowo nadasz im maślany smak.
|
Krok 2 |
Na drugiej patelni przygotuj farsz. W tym celu na pozostałej Ramie podsmaż pokrojoną w drobną kosteczkę szalotkę, posiekany czosnek oraz równie drobno pokrojoną papryczkę chilli.
|
Krok 3 |
Dodaj szpinak oraz pokrojone w paseczki suszone pomidory, całość dopraw do smaku kostką rosołową oraz gałką muszkatołową.
|
Krok 4 |
Tak przygotowany farsz wymieszaj z kozim serem i orzeszkami pinii, a następnie zawiń w naleśniki.
|
Krok 5 |
Gotowe naleśniki obsmaż na rozgrzanej Ramie, smaż tak długo, aż ciasto zrobi się rumiane. Podawaj z łyżką jogurtu greckiego.
|