Naleśniki z kurczakiem i cukinią

Składniki:

  • filet z kurczaka - 400 gramów
  • cukinia - 2 sztuki
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • olej do smażenia
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • ser żółty - 100 gramów
  • mąka - 250 gramów
  • mleko - 250 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda gazowana - 50 mililitrów
  • olej - 1 łyżeczka
  • sól

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj ze sobą na gładką masę i smaż naleśniki na przetartej olejem patelni na złocisto z obu stron.
  2. Kurczaka pokrój w kostkę, cukinię podziel na 4 i wytnij gniazda nasienne, pokrój w cienkie plastry, paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę.
  3. Na patelni przesmaż kurczaka, dodaj cukinię i paprykę, podsmaż wszystko razem i dopraw Delikatem Knorr i pieprzem.
  4. Na naleśnikach ułóż farsz i posyp startym serem , złóż na 4. Podawaj odsmażone na suchej patelni.