Naleśniki z kurczakiem i grzybami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Sos grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • filety z piersi kurczaka (ok. 400 g) - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • duże pieczarki - 6 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • olej do smażenia
  • ciasto
  • jajka - 3 sztuki
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • mleko - 1 szklanka
  • woda gazowana - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj dokładnie trzepaczką wszystkie składniki ciasta.
  2. Patelnię lekko natłuść i poczekaj, aż się rozgrzeje. Następnie smaż naleśniki nalewając na patelnię cienką warstwę ciasta. Każdego naleśnika usmaż z obu stron.
  3. Kurczaka, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
  4. Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu.
  5. Zalej nim usmażonego kurczaka z warzywami. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut, co jakiś czas mieszając.
  6. Tak przygotowanym sosem posmaruj każdego naleśnika i zwiń go jak krokieta. Podawaj, najlepiej z surówką colesław.