Przygotowanie |
Krok 1 |
Z mąki, mleka, jajek, odrobiny wody i oleju przygotuj jednolite, gładkie ciasto na naleśniki. |
Krok 2 |
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, pieczarki w ćwiartki. |
Krok 3 |
Pokrojone składniki przesmaż na rozgrzanej oliwie, zalej śmietaną, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj kilka minut. |
Krok 4 |
Sos dopraw pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie przecedź. |
Krok 5 |
Odcedzone składniki nałóż na naleśniki, posyp pokruszonym serem i zwiń w rulony. |
Krok 6 |
Pozostały sos ponownie zagotuj i zredukuj nieco jego objętość. Naleśniki podgrzej, ułóż na talerzach i polej gotowym sosem. Udekoruj gałązką tymianku. |