| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z mąki, mleka, jajek, odrobiny wody i oleju przygotuj jednolite, gładkie ciasto na naleśniki. |
| Krok 2 |
| Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, pieczarki w ćwiartki. |
| Krok 3 |
| Pokrojone składniki przesmaż na rozgrzanej oliwie, zalej śmietaną, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj kilka minut. |
| Krok 4 |
| Sos dopraw pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie przecedź. |
| Krok 5 |
| Odcedzone składniki nałóż na naleśniki, posyp pokruszonym serem i zwiń w rulony. |
| Krok 6 |
| Pozostały sos ponownie zagotuj i zredukuj nieco jego objętość. Naleśniki podgrzej, ułóż na talerzach i polej gotowym sosem. Udekoruj gałązką tymianku. |