Naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem

14


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mąka1 szklanka
mleko1 szklanka
pierś z kurczaka 2 sztuki
jajka2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
cebula1 sztuka
śmietana 36%250 mililitrów
pieczarki10 sztuk
ser pleśniowy blue100 gramów
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
oliwa50 mililitrów
świeży tymianek do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Z mąki, mleka, jajek, odrobiny wody i oleju przygotuj jednolite, gładkie ciasto na naleśniki.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, pieczarki w ćwiartki.
Krok 3
Pokrojone składniki przesmaż na rozgrzanej oliwie, zalej śmietaną, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj kilka minut.
Krok 4
Sos dopraw pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie przecedź.
Krok 5
Odcedzone składniki nałóż na naleśniki, posyp pokruszonym serem i zwiń w rulony.
Krok 6
Pozostały sos ponownie zagotuj i zredukuj nieco jego objętość. Naleśniki podgrzej, ułóż na talerzach i polej gotowym sosem. Udekoruj gałązką tymianku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl