Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z kurczaka - 300 gramów
  • pieczarki - 300 gramów
  • cebula dymka - 2 sztuki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 36% - 200 mililitrów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • ciasto na naleśniki
  • mąka - 250 gramów
  • mleko - 250 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda gazowana - 50 mililitrów
  • olej - 1 łyżeczka
  • sól do smaku - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto naleśnikowe połącz za pomocą miksera na gładką masę. Smaż cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.
  2. Kurczaka umyj i pokrój w paski, oprósz solą i pieprzem.
  3. Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Cebulę, czosnek i szczypior posiekaj.
  4. Przesmaż na patelni kurczaka, następnie dodaj cebulę i czosnek. Po 1 minucie dorzuć pieczarki.
  5. Podsmażaj wszystko razem 5 minut. Dodaj śmietanę i sos Knorr. Gotuj na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Podawaj naleśniki posmarowane ciepłym sosem, złożone w trójkąty i posypane szczypiorkiem.