Naleśniki z kurczakiem w sosie bolognese
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • gotowe naleśniki - 5 sztuk
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • filet z piersi kurczaka - 200 gramów
  • marchewka - 1 sztuka
  • ser żółty ementaler - 100 gramów
  • kwaśna śmietana 18% - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Pokrój w kostkę mięso i marchewkę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Przesmaż mięso na złoto w 1 łyżce oleju. Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese.
  2. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 5 minut. Ochłodź. Wypełnij naleśniki farszem mięsnym i zroluj.
  3. Ułóż naleśniki w dobrze natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Rozprowadź na nich śmietanę i posyp serem. Piecz przez ok. 10 minut, do momentu gdy ser roztopi się i lekko zrumieni na złoto.