Naleśniki z mascarpone i bazylią
przepisy.pl
30 minut
3 osoby
Łatwe
Składniki:
mleko - 1 szklanka
mąka pełnoziarnista żytnia - 1 szklanka
jajko - 1 sztuka
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
sól - 1 szczypta
suszone oregano - 0.5 łyżeczek
ser mascarpone - 250 gramów
świeże listki bazylii - 0.5 szklanek
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
- 1 sztuka
Sposób przygotowania:
Mleko, mąkę, jajko, koncentrat i szczyptę soli miksujemy. Dodajemy oregano.
Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Odkładamy do wystudzenia.
Mascarpone ucieramy z połówką kostki Czosnek Knorr.
Bazylię siekamy.
Każdy naleśnik smakujemy serkiem, posypujemy bazylią i zwijamy w rulonik. Podajemy.