Naleśniki z mascarpone i bazylią
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mleko - 1 szklanka
  • mąka pełnoziarnista żytnia - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • suszone oregano - 0.5 łyżeczek
  • ser mascarpone - 250 gramów
  • świeże listki bazylii - 0.5 szklanek
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Mleko, mąkę, jajko, koncentrat i szczyptę soli miksujemy. Dodajemy oregano.
  2. Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Odkładamy do wystudzenia.
  3. Mascarpone ucieramy z połówką kostki Czosnek Knorr.
  4. Bazylię siekamy.
  5. Każdy naleśnik smakujemy serkiem, posypujemy bazylią i zwijamy w rulonik. Podajemy.