Naleśniki z mięsem i jarzynami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe - 25 dekagramów
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • włoszczyzna - 1 litr
  • cebula - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 100 mililitrów
  • woda - 1 szklanka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • ciasto
  • mąka pszenna - 0.25 szklanek
  • mleko - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 1 szklanka
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, zalej gorącą wodą i gotuj pod przykryciem. Warzywa oczyść, umyj, obierz i dodaj pod koniec gotowania do mięsa.
  2. Ugotowane mięso z warzywami wyciągnij z wywaru, ostudź i zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa.
  3. Cebule pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj zmielone mięso z warzywami oraz majeranek.
  4. Fix Knorr wymieszaj w szklance wody i wlej do mięsa. Dobrze wymieszaj. Całość duś, aż farsz zrobi się gęsty i cały płyn odparuje.
  5. Mąkę przesiej do naczynia, dodaj mleko, wodę, jajko, sól i wszystko wymieszaj na jednolitą masę.
  6. Patelnię posmaruj Ramą Smaż jak Szef Kuchni i dobrze rozgrzej. Wlej porcję ciasta i rozprowadź na całej patelni. Smaż z obu stron.
  7. Gotowe naleśniki posmaruj nadzieniem i zwiń. Przed podaniem podgrzej w piekarniku i posyp posiekaną zieloną pietruszką.