Naleśniki z mięsem i jarzynami

45


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso wołowe25 dekagramów
Fix Schab a'la stroganoff Knorr1 opakowanie
włoszczyzna1 litr
cebula2 sztuki
majeranek1 łyżeczka
olej60 mililitrów
masło2 łyżki
woda1 szklanka
natka pietruszki0.5 pęczków
Ciasto:
mąka pszenna0.25 szklanek
mleko1 szklanka
jajko1 sztuka
woda1 szklanka
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj, zalej gorącą wodą i gotuj pod przykryciem. Warzywa oczyść, umyj, obierz i dodaj pod koniec gotowania do mięsa.
Krok 2
Ugotowane mięso z warzywami wyciągnij z wywaru, ostudź i zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa.
Krok 3
Cebule pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj zmielone mięso z warzywami oraz majeranek.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj w szklance wody i wlej do mięsa. Dobrze wymieszaj. Całość duś, aż farsz zrobi się gęsty i cały płyn odparuje.
Krok 5
Mąkę przesiej do naczynia, dodaj mleko, wodę, jajko, sól i wszystko wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 6
Patelnię posmaruj masłem i rozgrzej. Wlej porcję ciasta i rozprowadź na całej patelni. Smaż z obu stron.
Krok 7
Gotowe naleśniki posmaruj nadzieniem i zwiń. Przed podaniem podgrzej w piekarniku i posyp posiekaną zieloną pietruszką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl