Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
  • jajka - 2 sztuki
  • mleko - 0.5 szklanek
  • woda mineralna - 0.5 szklanek
  • sól - 1 szczypta
  • czerwona fasola z puszki - 400 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • mała cebula - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 0.5 sztuk
  • Ketchup Hellmann’s Łagodny - 3 łyżki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • ziarna kolendry - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • kwaśna śmietana - 4 łyżki
  • sok z cytryny - 25 mililitrów
  • szczypior do dekoracji - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto na naleśniki: w naczyniu połącz mąkę, jajka, mleko, wodę oraz sól – wszystko razem zmiksuj na gładkie ciasto. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z Ramą z obu stron na złoty kolor.
  2. W kielichu blendera umieść wszystkie składniki farszu: fasolę, ketchup, oliwę, posiekaną cebulę, papryczkę oraz ząbki czosnku i przyprawy. Całość dopraw do smaku Delikatem Knorr i zmiksuj na gładką masę.
  3. Naleśniki posmaruj fasolową pastą i zroluj. Każdy z nich zawiń ścisło w folię spożywczą i odłóż na 30 minut do lodówki. Szczypior sparz krótko we wrzącej wodzie.
  4. Po tym czasie roladki odwiń z folii, pokrój na 4-5 cm kawałki. Każdy z nich obwiąż dekoracyjnie szczypiorem i ułóż na półmisku. W miseczce wymieszaj śmietanę z sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Gotowe roladki podawaj z dipem.