Naleśniki z pieczarkami i dodatkiem kurczaka

Składniki:

  • pieczarki - 300 gramów
  • filet z kurczaka - 300 gramów
  • Sos pieczarkowy Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 2 sztuki
  • papryka zielona - 2 sztuki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • Śmietanka 36% - 200 mililitrów
  • ciasto naleśnikowe
  • mąka - 250 gramów
  • mleko - 250 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • woda gazowana - 50 mililitrów
  • olej - 1 łyżeczka
  • sól

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto naleśnikowe połącz za pomocą miksera na gładką masę, smaż cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.
  2. Kurczaka umyj i pokrój w paski, oprósz solą i pieprzem.
  3. Pieczarki umyj i pokrój w plastry, cebulę, czosnek i szczypior posiekaj, paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.
  4. Przesmaż na patelni kurczaka, jak się zetnie dodaj cebule i czosnek, a po 1 minucie pieczarki.
  5. Podsmażaj wszystko razem 5 min i dodaj śmietanę i Sos Knorr, gotuj na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Podawaj naleśniki posmarowane ciepłym sosem, złożone na w trójkąty, posmarowane śmietaną i posypane szczypiorkiem.