Naleśniki z pieczarkami w sosie borowikowym

6


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pieczarki300 gramów
borowiki100 gramów
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr1 opakowanie
majeranek2 sztuki
tymianek1 sztuka
rozmaryn1 sztuka
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżeczka
woda300 mililitrów
wino białe2 łyżeczki
olej do smażenia
Ciasto naleśnikowe:
mąka250 gramów
mleko250 mililitrów
jajko1 sztuka
woda gazowana50 mililitrów
sól
Przygotowanie
Krok 1
Za pomocą miksera połącz składniki na ciasto naleśnikowe tak, aby nie miało grudek. Naleśniki smaż na przetartej olejem patelni z obu stron na złocisty kolor.
Krok 2
Pieczarki oraz borowiki umyj i pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę oraz zioła bez łodyg.
Krok 3
Na patelni przesmaż cebulę, dodaj pieczarki z borowikami i duś około 5 minut. Dodaj zioła, bułkę tartą, wino, paprykę i dopraw do smaku pieprzem oraz solą. Podsmażaj jeszcze 5 min.
Krok 4
Na każdym naleśniku rozsmaruj przestudzony farsz i zwiń jak gołąbki.
Krok 5
Do garnka wlej wodę i dodaj Sos borowikowy Knorr, zagotuj. Naleśniki podawaj odgrzane na suchej patelni i polane sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl