Naleśniki z szynką i pieczarkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szynka - 150 gramów
  • pieczarki - 200 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • cebula - 1 sztuka
  • margaryna - 3 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 120 gramów
  • mleko - 250 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 10 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą blendera zmiksuj mleko z jajkami i miękką margaryną. Następnie połącz z mąką do uzyskania jednolitej masy.
  2. Nalewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż naleśniki z obu stron.
  3. Na patelni z rozgrzaną margaryną zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w cienkie plastry. Gdy będą one miękkie, dodaj szynkę pokrojoną w paski. Smaż przez chwilę. Farsz dopraw przyprawą Knorr.
  4. Zawijaj pieczarkowo-szynkowe nadzienie w naleśnik i podawaj. Tak przygotowane naleśniki możesz również posypać serem i zapiec.