Przygotowanie |
Krok 1 |
Do przesianej mąki dodaj mleko, jajko, Ramę Smaż Jak szef Kuchni i dokładnie wymieszaj (jeżeli ciasto jest za gęste można dolać niewielką ilość wody). Ciasto naleśnikowe odstaw na ok 15 minut, aby odpoczęło. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) usmaż naleśniki – 2 sztuki. |
Krok 3 |
Twarożek rozdrobnij widelcem, dodaj 1 łyżkę jogurt i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj. Do twarożku można dodać połowę owoców. |
Krok 4 |
Naleśniki posmaruj twarożkiem, zwiń w rulony, albo złóż w trójkąty. Na każdym naleśniku zrób kleksa z jogurtu i posyp pozostałą ilością owoców. Udekoruj listkami świeżej mięty. |