Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

0


Trudne


60 min.


5 os.

Składniki
olej1 łyżka
pomidor2 sztuki
pieprz1 szczypta
jajko1 sztuka
sól1 szczypta
cukier1 szczypta
śmietana 18%1 opakowanie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
mleko2 szklanki
ser żółty5 dekagramów
mąka1 szklanka
czosnek ząbki 4 sztuki
szpinak mrożony 0.5 kilogramów
filet z kurczaka 1 sztuka
farsz:
ciasto naleśnikowe:
woda mineralna gazowana 0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Z mąki, mleka, wody, jajka i szczypty soli i cukru zrób ciasto i usmaż naleśniki.
Krok 2
Szpinak rozmroź i posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, pomidory pokrój na mniejsze kawałki, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Filet pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj szpinak, przypraw i duś przez 20 minut.
Krok 4
Dodaj czosnek, śmietanę i wymieszaj.
Krok 5
Farsz nałóż na naleśniki, zwiń je i posyp starty żółtym serem. Udekoruj pomidorami.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl