| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 1 łyżka | |
| pomidor | 2 sztuki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| jajko | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| cukier | 1 szczypta | |
| śmietana 18% | 1 opakowanie | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| mleko | 2 szklanki | |
| ser żółty | 5 dekagramów | |
| mąka | 1 szklanka | |
| czosnek ząbki | 4 sztuki | |
| szpinak mrożony | 0.5 kilogramów | |
| filet z kurczaka | 1 sztuka | |
| farsz: | ||
| ciasto naleśnikowe: | ||
| woda mineralna gazowana | 0.5 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z mąki, mleka, wody, jajka i szczypty soli i cukru zrób ciasto i usmaż naleśniki. |
| Krok 2 |
| Szpinak rozmroź i posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, pomidory pokrój na mniejsze kawałki, a ser zetrzyj na tarce. |
| Krok 3 |
| Filet pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj szpinak, przypraw i duś przez 20 minut. |
| Krok 4 |
| Dodaj czosnek, śmietanę i wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Farsz nałóż na naleśniki, zwiń je i posyp starty żółtym serem. Udekoruj pomidorami. |
| Autor: pasibrzuch |