|
Składniki | ||
olej | 1 łyżka | |
pomidor | 2 sztuki | |
pieprz | 1 szczypta | |
jajko | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
cukier | 1 szczypta | |
śmietana 18% | 1 opakowanie | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
mleko | 2 szklanki | |
ser żółty | 5 dekagramów | |
mąka | 1 szklanka | |
czosnek ząbki | 4 sztuki | |
szpinak mrożony | 0.5 kilogramów | |
filet z kurczaka | 1 sztuka | |
farsz: | ||
ciasto naleśnikowe: | ||
woda mineralna gazowana | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z mąki, mleka, wody, jajka i szczypty soli i cukru zrób ciasto i usmaż naleśniki. |
Krok 2 |
Szpinak rozmroź i posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, pomidory pokrój na mniejsze kawałki, a ser zetrzyj na tarce. |
Krok 3 |
Filet pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj szpinak, przypraw i duś przez 20 minut. |
Krok 4 |
Dodaj czosnek, śmietanę i wymieszaj. |
Krok 5 |
Farsz nałóż na naleśniki, zwiń je i posyp starty żółtym serem. Udekoruj pomidorami. |
Autor: pasibrzuch |