Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym

Składniki:

  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • ciasto
  • mleko - 200 mililitrów
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 20 dekagramów
  • pozostałe składniki
  • świeży szpinak lub mrożony - 100 gramów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak
  • ogórek zielony - 100 gramów
  • ser żółty - 30 gramów
  • pęczek natki pietruszki
  • oliwa z oliwek - 20 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto do naleśników połącz i ubij na gładką masę.
  2. Naleśniki usmaż z obu stron.
  3. Przebrany i dokładnie umyty szpinak włóż na minutę do osolonego wrzątku, po czym przełóż na durszlak i odsącz. Następnie posiekaj, jednak nie za drobno.
  4. W rondlu rozgrzej Ramę. Włóż posiekany szpinak i duś 2-3 minuty, mieszając. Następnie dopraw przyprawą Delikat Knorr.
  5. Posmaruj każdy z naleśników szpinakiem, a następnie złóż w prostokąt.
  6. Pozwól dziecku poukładać na naleśniku żółty ser, tworząc okna i drzwi, a następnie z ogórka wykonać dach i komin. Zielona pietruszka może imitować drzewo.