Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym

56


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pomidory z puszki400 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
szpinak300 gramów
mozzarella120 gramów
Ciasto naleśnikowe:
woda lub mleko250 mililitrów
mąka150 gramów
jajko2 sztuki
olej40 mililitrów
woda0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż wraz ze szpinakiem. Następnie wymieszaj ze startym serem.
Krok 2
Połącz składniki ciasta na naleśniki i usmaż je na patelni tak, by były cienkie.
Krok 3
Posiekane pomidory z puszki wymieszaj z zawartością opakowania Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz połową szklanki wody. Zagotuj, aż powstanie aromatyczny sos.
Krok 4
Gotowe naleśniki zwijaj w rulony z farszem szpinakowym. Ciepłe podawaj na sosie pomidorowym. Tak przygotowane naleśniki możesz również zapiekać.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl