Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • szpinak - 300 gramów
  • mozzarella - 120 gramów
  • ciasto naleśnikowe
  • woda lub mleko - 250 mililitrów
  • mąka - 150 gramów
  • jajko - 2 sztuki
  • olej - 40 mililitrów
  • woda - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż wraz ze szpinakiem. Następnie wymieszaj ze startym serem.
  2. Połącz składniki ciasta na naleśniki i usmaż je na patelni tak, by były cienkie.
  3. Posiekane pomidory z puszki wymieszaj z zawartością opakowania Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz połową szklanki wody. Zagotuj, aż powstanie aromatyczny sos.
  4. Gotowe naleśniki zwijaj w rulony z farszem szpinakowym. Ciepłe podawaj na sosie pomidorowym. Tak przygotowane naleśniki możesz również zapiekać.