Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

    ciasto
  • jajka - 2 sztuki
  • woda - 0.5 szklanek
  • mąka - 1 szklanka
  • mleko - 0.5 szklanek
  • olej - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • farsz
  • szpinak świeży - 250 gramów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • ser pleśniowy - 125 gramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • masło - 1 łyżka
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę.
  2. Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z jedną łyżeczką oleju.
  3. Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę - do momentu, aż się zeszkli, po czym dodaj szpinak i świeżo mielony pieprz. Wszystko razem smaż jeszcze ok. 2 min. Następnie dodaj pokruszony ser.
  4. Fix Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj w 300 ml wody, aż powstanie sos.
  5. Na naleśniki nałóż farsz i zawijając brzegi do środka, zroluj ciasto. Smaż na patelni ok. 2 min. z obu stron. Podawaj z sosem serowym.