Przygotowanie |
Krok 1 |
Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę. |
Krok 2 |
Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z jedną łyżeczką oleju. |
Krok 3 |
Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę - do momentu, aż się zeszkli, po czym dodaj szpinak i świeżo mielony pieprz. Wszystko razem smaż jeszcze ok. 2 min. Następnie dodaj pokruszony ser. |
Krok 4 |
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj w 300 ml wody, aż powstanie sos. |
Krok 5 |
Na naleśniki nałóż farsz i zawijając brzegi do środka, zroluj ciasto. Smaż na patelni ok. 2 min. z obu stron. Podawaj z sosem serowym. |