Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym

45


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
Ciasto:
jajka2 sztuki
woda0.5 szklanek
mąka1 szklanka
mleko0.5 szklanek
olej2 łyżki
sól1 szczypta
Farsz:
szpinak świeży 250 gramów
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
ząbki czosnku2 sztuki
ser pleśniowy125 gramów
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
masło1 łyżka
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę.
Krok 2
Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z jedną łyżeczką oleju.
Krok 3
Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę - do momentu, aż się zeszkli, po czym dodaj szpinak i świeżo mielony pieprz. Wszystko razem smaż jeszcze ok. 2 min. Następnie dodaj pokruszony ser.
Krok 4
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj w 300 ml wody, aż powstanie sos.
Krok 5
Na naleśniki nałóż farsz i zawijając brzegi do środka, zroluj ciasto. Smaż na patelni ok. 2 min. z obu stron. Podawaj z sosem serowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl