Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • opakowanie mrożonego szpinaku - 1 sztuka
  • Sos grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • chudy twaróg 0% tłuszczu - 12.5 dekagramów
  • naleśniki - 10 sztuk
  • pieczarki - 15 sztuk
  • śmietana 18% - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak ugotuj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj je z twarogiem i dopraw pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne).
  2. Posmaruj naleśniki powstałą masą, po czym zwiń w rulony.
  3. Oczyść pieczarki, pokrój je w plastry i podduś na tłuszczu.
  4. Przygotuj Sos Grzybowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj go ze śmietaną i pieczarkami.
  5. Tuż przed podaniem polej naleśniki gorącym sosem.