Naleśnikowe roladki z warzywami

29


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
jaja4 sztuki
mąka200 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
mleko200 mililitrów
żółta papryka1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
dymka 1 sztuka
Przyprawa Adobo Knorr1 łyżka
ser feta100 gramów
Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem4 łyżki
szpinak baby 150 gramów
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenie i skrop olejem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Krok 2
W misce wymieszaj jaja z mlekiem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Oba kolory papryki oraz dymkę pokrój w drobną kostkę. Pokrusz ser feta.
Krok 4
Na wcześniej przygotowanej blaszce wylej ciasto. Po wierzchu posyp warzywami i posyp meksykańską przyprawą Knorr. Piecz przez ok 15-20 minut.
Krok 5
Po pieczeniu posmaruj całość sosem czosnkowym, posyp serem, ułóż na wierzchu listki szpinaku i za pomocą pergaminu zwiń ciasto w rulon i odstaw do ostygnięcia.
Krok 6
Krój w szerokie plastry i podawaj np. z świeżą sałatą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl