Naleśnikowe roladki z warzywami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jaja - 4 sztuki
  • mąka - 200 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mleko - 200 mililitrów
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • dymka - 1 sztuka
  • Przyprawa Adobo Knorr - 1 łyżka
  • ser feta - 100 gramów
  • Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem - 4 łyżki
  • szpinak baby - 150 gramów
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenie i skrop olejem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
  2. W misce wymieszaj jaja z mlekiem, mąką i proszkiem do pieczenia.
  3. Oba kolory papryki oraz dymkę pokrój w drobną kostkę.
  4. Na wcześniej przygotowanej blaszce wylej ciasto. Po wierzchu posyp warzywami i posyp meksykańską przyprawą Knorr. Piecz przez ok 15-20 minut.
  5. Po pieczeniu posmaruj całość sosem czosnkowym, ułóż na wierzchu listki szpinaku i za pomocą pergaminu zwiń ciasto w rulon i odstaw do ostygnięcia.
  6. Krój w szerokie plastry i podawaj np. z świeżą sałatą.