Neapolitańskie spaghetti z krewetkami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki królewskie - 150 gramów
  • spaghetti - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana UHT - 100 mililitrów
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • koperek - 0.5 pęczków
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.
  2. Na patelni podsmaż czosnek oraz chilli. Po chwili dodaj krewetki i smaż jeszcze 1 minutę. Makaron ugotuj.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię. Dodaj odcedzony i gorący makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Danie podawaj posypane świeżo posiekanym koperkiem.