Nektarynkowe (ciasto ucierane)

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia25 dekagramów
mąka25 dekagramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier20 dekagramów
jajko3 sztuki
cukier cynamonowy1 opakowanie
kakao naturalne3 łyżeczki
galaretka brzoskwiniowa1 opakowanie
nektarynki10 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Cukier, Kasię i cukier cynamonowy ucieramy mikserem na gładką masę.
Krok 2
Cały czas ucierając mikserem dodawać po jednym jajku.
Krok 3
Mąkę wraz proszkiem do pieczenia przesiewamy, następnie dodajemy do masy i wszystko dokładnie ucieramy.
Krok 4
Gdy ciasto będzie już gotowe, szykujemy sobie blaszkę oraz nektarynki, które kroimy w plasterki (plasterki mają być średniej grubości).
Krok 5
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Krok 6
Odkładamy dwie duże łyżki ciasta białego, a do reszty dodajemy kakao.
Krok 7
Na blaszkę wyjmujemy ciasto ciemne, następnie układamy nektarynki i posypujemy galaretką i na samym końcu łyżką i widelcem rozkładamy ciasto białe (takie małe kupeczki).
Krok 8
Pieczemy 1 godzinę z tym, że po około pół godziny przykrywamy ciasto papierem śniadaniowym, aby nam się bardzo wierzch się nie przypalił.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl