Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukier, Kasię i cukier cynamonowy ucieramy mikserem na gładką masę. |
Krok 2 |
Cały czas ucierając mikserem dodawać po jednym jajku. |
Krok 3 |
Mąkę wraz proszkiem do pieczenia przesiewamy, następnie dodajemy do masy i wszystko dokładnie ucieramy. |
Krok 4 |
Gdy ciasto będzie już gotowe, szykujemy sobie blaszkę oraz nektarynki, które kroimy w plasterki (plasterki mają być średniej grubości). |
Krok 5 |
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. |
Krok 6 |
Odkładamy dwie duże łyżki ciasta białego, a do reszty dodajemy kakao. |
Krok 7 |
Na blaszkę wyjmujemy ciasto ciemne, następnie układamy nektarynki i posypujemy galaretką i na samym końcu łyżką i widelcem rozkładamy ciasto białe (takie małe kupeczki). |
Krok 8 |
Pieczemy 1 godzinę z tym, że po około pół godziny przykrywamy ciasto papierem śniadaniowym, aby nam się bardzo wierzch się nie przypalił. |