Nerki cielęce z winem marsala

0


Średnie


45 min.


6 os.

Składniki
cebula2 sztuki
pieprz
sól
mąka2 łyżki
ząbki czosnku2 sztuki
masło50 gramów
wino1 szklanka
koniak1 łyżka
bekon125 gramów
nerki cielęce800 gramów
pieczarki małe 15 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść nerki z tłuszczu, a następnie przetnij wzdłuż na pół, oczyść z twardych części i namocz przez 10-15 minut.
Krok 2
Czosnek i cebulę pokrój w drobne kawałeczki i podsmaż na maśle.
Krok 3
Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj nerki obtoczone w mące z solą i pieprzem.
Krok 4
Pieczarki i bekon pokrój i dodaj do cebuli i czosnku.
Krok 5
Wymieszaj i dodaj wina. Gotuj kilka minut, następnie przykryj i gotuj jeszcze 25 minut. Dodaj koniak.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl