|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
pieprz | ||
sól | ||
mąka | 2 łyżki | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
masło | 50 gramów | |
wino | 1 szklanka | |
koniak | 1 łyżka | |
bekon | 125 gramów | |
nerki cielęce | 800 gramów | |
pieczarki małe | 15 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść nerki z tłuszczu, a następnie przetnij wzdłuż na pół, oczyść z twardych części i namocz przez 10-15 minut. |
Krok 2 |
Czosnek i cebulę pokrój w drobne kawałeczki i podsmaż na maśle. |
Krok 3 |
Gdy cebula zrobi się przezroczysta, dodaj nerki obtoczone w mące z solą i pieprzem. |
Krok 4 |
Pieczarki i bekon pokrój i dodaj do cebuli i czosnku. |
Krok 5 |
Wymieszaj i dodaj wina. Gotuj kilka minut, następnie przykryj i gotuj jeszcze 25 minut. Dodaj koniak. |
Autor: pasibrzuch |