Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubić, pod koniec ubijania dodawać na przemian żółtka i cukier. |
Krok 2 |
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jajek. |
Krok 3 |
Wymieszać, wylać na prostokątną blachę i piec ok. 25 min w 180 stopniach. |
Krok 4 |
Po upieczeniu biszkopt wystudzić i nasączyć ponczem. |
Krok 5 |
Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem waniliowym, dodać rozpuszczone w pozostałym mleku budynie. |
Krok 6 |
Do gorącego budyniu wmieszać Kasię i jeszcze wszystko chwilkę pogotować na małym ogniu. |
Krok 7 |
Gorącą masę wylać na ostudzony biszkopt. |
Krok 8 |
Wystudzić. |
Krok 9 |
Kawę rozpuszczalną zalać 1/3 szklanką gorącej wody. |
Krok 10 |
Wsypać żelatynę i mieszać, aż się wszystko rozpuści. |
Krok 11 |
Ostudzić. |
Krok 12 |
Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier puder i na koniec ostudzoną kawę z żelatyną. |
Krok 13 |
Masę śmietankową wyłożyć na masę budyniową. |
Krok 14 |
Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę. |
Krok 15 |
Ciasto schłodzić w lodówce. |