| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubić, pod koniec ubijania dodawać na przemian żółtka i cukier. |
| Krok 2 |
| Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jajek. |
| Krok 3 |
| Wymieszać, wylać na prostokątną blachę i piec ok. 25 min w 180 stopniach. |
| Krok 4 |
| Po upieczeniu biszkopt wystudzić i nasączyć ponczem. |
| Krok 5 |
| Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem waniliowym, dodać rozpuszczone w pozostałym mleku budynie. |
| Krok 6 |
| Do gorącego budyniu wmieszać Kasię i jeszcze wszystko chwilkę pogotować na małym ogniu. |
| Krok 7 |
| Gorącą masę wylać na ostudzony biszkopt. |
| Krok 8 |
| Wystudzić. |
| Krok 9 |
| Kawę rozpuszczalną zalać 1/3 szklanką gorącej wody. |
| Krok 10 |
| Wsypać żelatynę i mieszać, aż się wszystko rozpuści. |
| Krok 11 |
| Ostudzić. |
| Krok 12 |
| Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier puder i na koniec ostudzoną kawę z żelatyną. |
| Krok 13 |
| Masę śmietankową wyłożyć na masę budyniową. |
| Krok 14 |
| Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę. |
| Krok 15 |
| Ciasto schłodzić w lodówce. |