Niemiecka zupa groszkowa

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
groszek suszony3 szklanki
por1 sztuka
seler naciowy150 gramów
ziemniaki150 gramów
parówki drobiowe3 sztuki
Bulion cielęcy Knorr2 sztuki
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
suszony majeranek1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Namocz groszek w wodzie przez noc. Gotuj ok. 1h do miękkości. Odlej wodę i przełóż groszek do 1l bulionu cielęcego.
Krok 2
Dodaj cebulę, marchewkę, por, seler naciowy i ziemniaki, pokrojone na mniejsze części. Dopraw suszonym majerankiem.
Krok 3
Gdy warzywa staną się miękkie dodaj pokrojone na plasterki parówki. Lekko podgrzej i podawaj.
Autor: Muffinka MuffinkaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl