|
Składniki | ||
groszek suszony | 3 szklanki | |
por | 1 sztuka | |
seler naciowy | 150 gramów | |
ziemniaki | 150 gramów | |
parówki drobiowe | 3 sztuki | |
Bulion cielęcy Knorr | 2 sztuki | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
suszony majeranek | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Namocz groszek w wodzie przez noc. Gotuj ok. 1h do miękkości. Odlej wodę i przełóż groszek do 1l bulionu cielęcego. |
Krok 2 |
Dodaj cebulę, marchewkę, por, seler naciowy i ziemniaki, pokrojone na mniejsze części. Dopraw suszonym majerankiem. |
Krok 3 |
Gdy warzywa staną się miękkie dodaj pokrojone na plasterki parówki. Lekko podgrzej i podawaj. |
Autor: Muffinka Muffinka |