| |||||||||
| Składniki | ||
| groszek suszony | 3 szklanki | |
| por | 1 sztuka | |
| seler naciowy | 150 gramów | |
| ziemniaki | 150 gramów | |
| parówki drobiowe | 3 sztuki | |
| Bulion cielęcy Knorr | 2 sztuki | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| suszony majeranek | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Namocz groszek w wodzie przez noc. Gotuj ok. 1h do miękkości. Odlej wodę i przełóż groszek do 1l bulionu cielęcego. |
| Krok 2 |
| Dodaj cebulę, marchewkę, por, seler naciowy i ziemniaki, pokrojone na mniejsze części. Dopraw suszonym majerankiem. |
| Krok 3 |
| Gdy warzywa staną się miękkie dodaj pokrojone na plasterki parówki. Lekko podgrzej i podawaj. |
| Autor: Muffinka Muffinka |