Nóżki kurczaka z paprykowej marynaty

14


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
nóżki z kurczaka6 sztuk
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 opakowanie
zioła prowansalskie
ząbek czosnku4 sztuki
cytryny2 sztuki
papryka słodka15 gramów
ostra papryczka w proszku5 gramów
oliwa z oliwek4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Rozgnieć ząbki czosnku i wyciśnij sok z cytryny. Wymieszaj z oliwą, dodaj słodką i ostrą paprykę oraz przyprawę Knorr. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Zanurz mięso w przygotowanej marynacie. Dodaj zioła i lekko wymieszaj, aby zioła dobrze przylgnęły do mięsa. Całość zostaw w chłodnym miejscu na minimum godzinę.
Krok 3
Połóż kawałki zamarynowanego mięsa na ruszt grilla. Piecz powoli przez około 30 minut, przekręcając od czasu do czasu, aby każda strona mięsa równomiernie się usmażyła.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl