Przygotowanie |
Krok 1 |
Na początek przygotuj miskę i płaski talerz. W misce roztrzep jedno jajko, a następnie wymieszaj je z 80 mililitrami mleka. Na talerz wysyp Fix kebab. |
Krok 2 |
Następnie przygotuj 400 gramów piersi z kurczaka. Opłucz mięso pod wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój je pod skosem w niewielkie plastry. Każdy z kawałków kurczaka zanurz w jajku rozmieszanym z mlekiem i obtocz z obu stron w panierce. |
Krok 3 |
Odstaw przygotowane w ten sposób mięso i zajmij się sosem. Przygotuj jeszcze jedną miseczkę i wsyp do niej zawartość węższej części opakowania Fix. Dodaj do niej 5 łyżek majonezu oraz 4 łyżki ketchupu. Dokładnie wymieszaj. Następnie pokrój w drobną kostkę 2 ogórki konserwowe oraz czerwoną cebulę. Dosyp je do miski z bazą sosu, dodaj pół łyżeczki sosu tabasco i jeszcze raz wymieszaj całość. |
Krok 4 |
Rozgrzej na patelni 150 mililitrów oleju. Smaż kawałki kurczaka przez kilka minut, aż nabiorą złotawego koloru. Podawaj danie z frytkami i przygotowanym wcześniej sosem. |